فهرست مطالب

Journal of English Language Pedagogy and Practice
Volume:2 Issue: 4, Spring - Summer 2009

  • تاریخ انتشار: 1388/03/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • اسماعیل عبدالله زاده*، ناصر امیری صفحات 1-27

    در ده های اخیر تکنیک های  مختلفی اعم از سنتی و مدرن جهت  تدریس واژگان زبان و بهبود درک مطلب   زبان آموزان ارایه شده اند. ادعا میشود که استفاده از روش بازنمایی معنایی جلب کردن توجه زبان آموز به روابط بین مقولات واژگانی، از طریق  سامانگرهای  ترسیمی ، به میزان قابل توجهی یادگیری واژه گان زبان را بهبود می بخشد. البته هنوز تحقیقات کاملی در خصوص مناسب بودن این روش برای زبان آموزانی که انگلیسی را به دور از محیط طبیعی یاد میگیرند  انجام نشده است. این تحقیق تاثیر استفاده از روش بازنمایی معنایی در مقابل دیدگاه های سنتی تدریس واژگان به زبان آموزان را از ابعاد گوناگون بررسی می کند. از پرسشنامه رید (1997)  با اندکی تغییرات  برای تعیین سبک یادگیری زبان آموزان استفاده شد و نتیجه بیانگر این مطلب بود که استفاده از روش بازنمایی معنایی در مقایسه با دیدگاه های سنتی تدریس ، به میزان قابل توجهی یادگیری واژ گان زبان انگلیسی زبان آموزان را بهبود می بخشد. اگر چه زبان آموزان با ادراک تصویری قوی تر از سایرین موفق تر بودند  اما  تفاوت قابل توجهی در استفاده از روش بازنمایی معنایی برای یادگیری واژگان زبانی بین زبان آموزان در سطح متوسط  و با سبکهای مختلف ادراکی ، دیده نشد. نتایج بدست آمده با توجه به کتب مختلف و سطح مهارت شاگردان مورد بحث قرار خواهد گرفت.

    کلیدواژگان: تدریس سنتی، واژگان زبان، روش بازنمایی معنایی، سبک یادگیری
  • ساسان بالغی زاده*، شیرین فیروزبخت صفحات 28-56

    این مقاله درک و دیدگاه دانش آموزان و معلمان  مرد و زن را  نسبت به نقش آموزش گرامر و بازخورد اصلاح کننده بررسی می کند. یک پرسشنامه بین 60 دانش آموز مرد و زن فراگیر زبان انگلیسی در سطح متوسط (30 مرد و 30 زن) و40 معلم (20 مرد و20 زن) توزیع شد و دیدگاه دانش آموزان و معلمان نسبت به نقش آموزش مستقیم گرامر و بازخورد اصلاح کننده در یادگیری زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی استخراج شد. مقایسه اطلاعات، میزان توافق سطح بالایی در بین دانش آموزان به عنوان یک گروه و معلمان به عنوان گروهی دیگر با در نظر گرفتن جنسیت در بین اکثر سوالات را نشان می دهد. تعدادی از اختلافات میان عقاید دانش آموزان و معلمان درارتباط با تاثیر آموزش تفصیلی گرامر در یادگیری زبان خارجی در هرجنس آشکار می باشد.اگرچه تفاوت های میان دیدگاه دانش آموزان و معلمان می تواند برای یادگیری مضر باشد، اشاره به توجه معلملن به دیدگاه دانش آموزان راجع به آن فاکتورها باعث پیشرفت در فرایند یادگیری زبان جدید خواهد شد و تلاش برای در نظر گرفتن عدم توافق بالقوه در میان نظرات دانش آموزان و آموزش معلمان وضعیت یادگیری را بهبود خواهد بخشید.

    کلیدواژگان: بازخورد اصلاح کننده، گرامر، آموزش تفصیلی، دیدگاه
  • پرویز بیرجندی، زهره سیفوری* صفحات 57-80
    نتایج حاصل از تحقیقات انجام شده در زمینه آموزش زبان دوم اهمیت راهبردهای فراشناختی نظیر طراحی گفتار در بهبود صحت دستوری، روانی و پیچیدگی گفتاررا مورد تاکید قرار می دهد. تحقیقات نشانگرتاثیر مثبت طراحی گفتار بر روانی و پیچیدگی گفتار است در حالیکه نتایج متفاوتی در مورد تاثیرطراحی گفتار بر صحت دستوری مشاهده شده است. تحقیق حاضر احتمال بهبود  پیچیدگی گفتار 114 زبان آموز ایرانی را از طریق آموزش فراشناختی در سه سطح طراحی قبل از انجام کار ، حین انجام کار، و طراحی توام قبل و حین انجام کار مورد بررسی قرار داده است. داده های تحقیق با استفاده از طرح عاملی با دو سطح آموزش فراشناختی و سه سطح طراحی گردآوری و تحلیل شده است. بنا بر نتایج آزمون تی نمونه های مستقل و تحلیل واریانس،. هیچیک از متغیرهای مستقل بر پیچیدگی گفتار زبان آموزان تاثیر گذار نبود.  به نظر می آید پیچیدگی گفتار زبان آموزان ایرانی متاثر از سطح مهارت زبانی آنان و اهداف آموزشی است که بر اساس نگرش خویش برای خود تعیین می نمایند.
    کلیدواژگان: گفتار شفاهی، پیچیدگی دستوری، آموزش فراشناختی، طراحی
  • ارشیا کیوانفر*، مونا مدرسی صفحات 81-102

    آموزش کار محور در سالهای اخیر به شدت محبوبیت یافته و به زودی ممکن است کاملا جایگزین آموزش زبان ارتباطی گردد. اما متاسفانه کارایی آن در زمینه زبان آموزی کودکان و بطور اخص در آموزش مهارت خواندن مورد بررسی جامعی قرار نگرفته است. در تحقیق حاضر برای رسیدن به این مهم، دو گروه 25 نفری در فاصله سنی 11 تا 13 سال به دو روش کارمحور و سنتی مورد آموزش قرار گرفتند و مقایسه توانایی خواندن آنها در انتهای دوره آزمایش و یک ماه پس از انتهای دوره نشان داد که میانگین گروه کارمحور از گروه سنتی بالاتر میباشد. علاوه بر این، مقایسه توانایی خواندن آزمودنیهای گروه آزمایش در 4 نوع فعالیت کارمحور حاکی از آن بود که فهالیتهای توام با خلاقیت و بازی بیشترین میزان توجه و علاقه را در آنان ایجاد میکند.

    کلیدواژگان: آموزش کارمحور، زبان آموزان خردسال، نوع کار، مهارت خواندن، سطح مبتدی
  • غلامرضا کیانی، گودرز علی بخشی*، رامین اکبری صفحات 103-126

    اعتبار نتیجه، جزیی ازاعتبار سازه بعنوان یک مفهوم واحد ارایه شده توسط مزیک (1989) ،به تاثیرآزمون بر تدریس،یادگیری،آزمون شوندگان ،معلمان،جامعه وسیستم آموزشی درون یک کشورمی پردازد. اثرات آزمون های زبان برتدریس ویادگیری زبان تا حدودی مورد مطالعه قرار گرفته است ولی نتایج و تبعات آزمونهای انگلیسی برای اهداف ویژه آزمون شوندگان ومعلمان انگبیسی ویژه دانشگاهی ویژه دانشگاهی مورد توجه چندان قرارنگرفته است. هدف مطاله فوق تبیین تبعات این آزمونها که به عنوان بخشی از آزمون ورودی دکتری وکارشناسی ارشد برگزارمی شوند  ،می باشد .برای انجام این کاراز روش تحقیق کیفی استفاده شد.31 شرکت کننده داوطلب آزمونهای کارشناسی ارشد ودکتری و5 استاد انگلیسی ویژه دانشگاهی به صورت تصادفی ساده انتخاب شده اند .دادهای مورد نیاز از طریق مصاحبهباز جمع آوری شده اند.ازروش تحلیل محتوی برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داده است که  تبعات این آزمونها را می توان تحت عنوان  چهار تم اصلی که هرکدام از مقوله ی متفاوت تشکیل شده است ،تقسیم بندی نمود. این تم ها عبارت اند از :اثرات منفی روانشناختی (استرس ،ناامیدی ،اعتماد به نفس ،کارارایی آموزشی) اثرات منفی اجتماعی (محرومیت از آموزش ،مسایل اخلاقی ،پذیرش افراد نالایق)،اثرات منفی مالی وخانوادگی.

    کلیدواژگان: اعتبار، اعتبار نتایج، آزمون انگلیسی ویژه، آموزش زبان
  • پرویز مفتون، ناصر غفوری* صفحات 127-158
    بزوهش حاضر به بررسی مقابله ای تاثیر گفتگوی دوطرفه بین زبان آموزان هم سطح و نا هم سطح بر مهارت نوشتاری آنان می بردازد. شصت دانشجوی دختررشته ی آموزش زبان انگلیسی در این بزوهش شرکت نمودند. شرکت کنندگان بر اساس نمرات آزمون بسامد زبان انگلیس به دو گروه تقسیم شدند. گروه هم سطح شامل چهارده دانشجو بود که با دانشجویان دیگری که سطح بسامد انگلیسی مشابهی داشتند به گفتگو و مشارکت می برداختند درحالیکه گروه نا هم سطح شامل شانزده دانشجوی ضعیف می شد که با افرادی با نمرات بالا تر گفتگو و همکاری می کردند. دانشجویان در هر دو گروه در یک بیش آزمون  و سه بس آزمون نوشتاری شرکت کردند. به منظور مقایسه ی میانگین نمرات آزمون ها از روش آ ماری تحلیل واریانس و روش کمترین تفاوت معنی دار فیشر استفاده گردید. در هر دو گروه بطور مشابه افزایش معنی داری از بیش آزمون به هر سه بس آزمون مشاهده گردید. یافته های این بزوهش بر اساس نظریه ی اجتماعی فرهنگی ویگوتسکی توضیح داده می شوند. این بزوهش شامل چندین توصیه آموزشی  مهم و نیز چندین بیشنهاد برای تحقیقات آینده می باشد.
    کلیدواژگان: گفتگو و مشارکت دو طرفه، فعالیت توصیف جداول، فعالیت نگارش آزاد، نظریه اجتماعی فرهنگی
  • سیما مدیرخامنه، میرحسین کاشف* صفحات 159-193

    تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر دو روش متفاوت آموزش زبان انگلیسی با اهداف ویژه، با عنوانین روش سنتی گرامر- ترجمه و یک روش گزینشی در جهت ارتقای مهارت درک مطلب دانشجویان دانشگاه انجام گرفت. فرضیه اصلی این بود که روش سنتی گرامر- ترجمه در مقایسه با یک روش جدید گزینشی که بر ارتقای مهارت درک مطلب دانشجویان با استفاده از برخی استراتژی ها و مهارت های لازم تکیه دارد، طبق طرح براون (2003)،  موثرتر به نظر می رسد. شرکت کنندگان  مابین سنین 18 تا 24 سال و شامل 72 دختر و پسر دانشجوی کشاورزی بودند که به صورت نیمه تصادفی به دو گروه تجربی (سنتی و گزینشی) هر کدام شامل 36 نفر تقسیم شدند. بعد از یک پیش آزمون، اجرای روش و پس آزمون (15 هفته، دو روز در هفته) داده های بدست آمده با استفاده از روش تحلیل واریانس دو طرفه برای بررسی تاثیرات متغیر های مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرقت (با در نظر گرفتن جنسیت به عنوان متغیر تعدیل کننده). نتایج نشان دادند که روش گزینشی به طور قابل ملاحظه ای در ارتقای مهارت درک مطلب دانشجویان از روش سنتی موثرتر بود، در حالی که جنسیت تاثیر معنا داری بر درک مطلب دانشجویان نداشت. یافته های تحقیق در ارتباط با روش آموزشی موثر درک مطلب از طریق استفاده از استراتژی های شناختی و فراشناختی در محیط های آموزشی انگلیسی با اهداف ویژه مورد بحث قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: آموزش انگلیسی با اهداف ویژه، روش سنتی، روش ترکیبی، درک مطلب
  • مهناز سعیدی*، مریم سلیمانی صفحات 194-215

    این مقاله به بررسی سطوح مختلف یادگیری که عبارتند از یادآوری اطلاعات ویژه  RI، یادآوری اطلاعات کلی (RG) و تعمیم دادن اطلاعات آموخته شده در موقعیتهای جدید (UG) در آزمون چهار گزینه ای و تشریحی  می پردازد. در این تحقیق 300 دانش آموز پیس متوسطه شرکت کرده اند. یک متن خواندن بهمراه سوالات  چهار گزینه ای و تشریحی به منظور تعیین میزان یاد داری زود هنگام و دیر هنگام به دانش آموزان داده شد. نتایج نشان داد که برای یاد داری  زود هنگام سوالات  چهار گزینه ای در سطح (IR) و برای یادداری دیر هنگام سوالات تشریحی در سطح (RG) مفید میباشند. بنابراین فواید تستها علاوه بر نقش ارزیابی میتواند بعنوان کمک به یادداری درسطوح مختلف مورد نظر قرار گیرد. کلیدواژه ها: تستهای چهار گزینه ای، تستهای تشریحی، اطلاعات ویژه RI، یادآوری اطلاعات کلی (RG) و تعمیم دادن اطلاعات آموخته شده در موقعیتهای جدید (UG) ندارد. این مسیله امری است مهم که باید در تحقیق و تدریس زبان خارجه مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تعاملات محاوره ای، بازخورد، فعالیت آموزشی، رخداد تبادل معنا، جنسیت
  • کامران شیروانی* صفحات 216-237

    در سه دهه ی گذشته، به ویژه دهه ی 80 میلادی، متخصصان حوزه ی آموزش زبان مطالعات وسیعی در حوزه ی کشف و طبقه بندی رهبردهای یادگیری و تبیین ارتباط آن با سایر عوامل تاثیرگذار انجام دادند. معاصر با این حرکت، تغییری در تمایل متخصصان حوزه ی مطالعات ترجمه نیز به وجود آمد. به طوریکه آنان هم به مطالعات توصیفی روی آوردند که یکی از آن موارد توجه به ماهیت فرایندهای ذهنی مترجم حین ترجمه متون مختلف بوده است. مطالعه ی حاضر نیز با تکیه بر روش به زبان آوری افکار و مصاحبه ی پسانگر به دنبال مطالعه ی راهبردهای مترجمان غیرحرفه ای حین ترجمه ی متون علمی مطابق با دسته بندی آکسفورد (1990) است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که (1) تمام نمونه ها از راهبردهای شناختی و فراشناختی به طور قابل توجهی بیش از سایر راهبردها استفاده می کنند؛ (2) هیچ رابطه ی معناداری بین استفاده از راهبردهای مستقیم و غیرمستقیم وجود ندارد و (3) دامنه ی دسته بندی های ارایه شده در حوزه ی آموزش زبان کاملا قابل تعمیم به حوزه ی ترجمه نیست.

    کلیدواژگان: راهبردهای یادگیری، راهبردهای ترجمه، گزارش فکرگویی، تحلیل گزارش، ترجمه
|
  • Esmaeel Abdollahzadeh *, Naser Amiri Pages 1-27

    Traditional and modern vocabulary instruction techniques have been introduced in the past few decades to improve the learners’ performance in reading comprehension. Semantic mapping, which entails drawing learners’ attention to the interrelationships among lexical items through graphic organizers, is claimed to enhance vocabulary learning significantly. However, whether this technique suits all types of learners has not been adequately investigated. This study examines the effectiveness of employing semantic mapping versus traditional approaches in vocabulary instruction to EFL learners with different perceptual modalities. A modified version of Reid’s (1987) perceptual learning style questionnaire was used to determine the learners’ modality types. The results indicate that semantic mapping in comparison to the traditional approaches significantly enhances vocabulary learning of EFL learners. However, although visual learners slightly outperformed other types of learners on the post-test, no significant differences were observed among intermediate learners with different perceptual modalities employing semantic mapping for vocabulary practice.

    Keywords: vocabulary instruction, Semantic Mapping, Perceptual Modality
  • Sasan Baleghizadeh *, Shirin Firoozbakht Pages 28-56

    This paper explores male and female students' and teachers' perceptions of the role of grammar instruction and corrective feedback. A questionnaire, administered to 60 male and female intermediate EFL students (30 males and 30 females) and 40 teachers (20 males and 20 females), elicited student and teacher perceptions concerning the role of explicit grammar instruction and corrective feedback in learning English as a foreign language. Data comparisons revealed high agreement between students as a group and teachers as a group across genders on the majority of questions. A number of discrepancies were evident between students and teachers’ beliefs within each gender. There were also some comparisons of sample groups based on gender differences which examined the effect of formal grammar instruction in foreign language teaching. Although the differences between students' and teachers’ belief system can be a threat to learning, it is essential to mention that teachers’ consideration of students’ perceptions of those factors will improve the process of new language learning, and an effort to consider the potential mismatch between students’ beliefs and teachers’ instructions will enhance learning.

    Keywords: Corrective feedback, grammar, Formal Instruction, Perception
  • Parviz Birjandi, Zohreh Seifoori * Pages 57-80
    The shift of emphasis away from written to oral skills has stimulated an incipient concern in second language research to investigate ways of helping second and foreign language learners achieve higher degrees of oral proficiency. Priority solely taken over accuracy, complexity, or fluency of speech might be justifiable with regard to the context in which learning takes place.  Accuracy and complexity have been suggested as paramount concern in syntactic processing typical of instructional contexts. The purpose of the present study was to investigate the effect of a training program on the grammatical complexity of 114 English Major Students at Islamic Azad University-Tabriz Branch at three different planning levels. A 2x3 factorial design was employed with two levels of metacognitive training, trained and untrained, and three levels of pre-task planning, on-line task planning, and pre/on-line task planning. It was hypothesized that the trained participants would produce more complex speech than the untrained ones, and that various planners would produce speech with varying degrees of complexity. Yet, the findings revealed no significant difference in terms of grammatical complexity among the trained and untrained participants. The findings suggest proficiency level and learners' attitudes and goals as main factors influencing the complexity of oral speech.
    Keywords: Oral Speech, Grammatical Complexity, Metacognitive Training, Task planning
  • Arshya Keyvanfar *, Mona Modarresi Pages 81-102

    Task-based learning and teaching in the realm of teaching young learners is still considered an adventure since very few experimental studies to date have tackled its applicability in that age group. The present research was an attempt to find out whether using task-based reading activities has any impact on the development of text comprehension in Iranian young learners studying English as a foreign language at the beginner level. Two groups of 25 students, aged 11 to 13, were the participants of the study. Through a reading pretest, it was ensured that the two groups were at the same level and belonged to the same population in terms of the reading skill. Having instructed the experimental group with four task types and the control group with classical reading activities, the researcher compared the reading performance of the two groups through a t-test which, not surprisingly, manifested the better performance of the experimental group. A follow-up reading test also showed that the experimental group still enjoyed a higher level of reading skill after one month. Furthermore, the scores gained from the four task types were compared and it was concluded that the students performed better in tasks which involved creativity and gave them the experience of playing.

    Keywords: Task-Based Language Teaching (TBLT), Young learners, Task Type, Reading skill, Beginner Level
  • GholamReza Kiani, Goodarz Alibakhshi *, Ramin Akbari Pages 103-126

    Consequential validity, a component of construct validity as a unified concept introduced by Messick(1989), deals with the impacts of tests on teaching, learning, individual test takers, teachers, society, and educational system within a country. Although the impacts of language tests on teaching and learning have been somehow studied, the consequences of ESP tests on individual test takers and teachers have not been given appropriate attention. The present study aimed at exploring the possible consequences of ESP tests, as parts of master and doctoral entrance examinations to post graduate universities in Iran, on the stake holders and society. In doing so, a qualitative research method was applied. The participants were 31 master and doctoral students, and 5 ESP instructors. The data were analyzed in terms of the content. Four main themes with a variety of sub-themes emerged from the content analysis. The results indicated that ESP tests have negative psychological (anxiety, stress, disappointment, self-confidence, teaching efficacy, disappointment), social (deprivation from education, ethical issues, acceptance of nonqualified candidates), financial, and family consequences on the learners and teachers. The society is also influenced as the result of ESP tests scores.

    Keywords: validity, Consequential Validity, ESP Tests, Language Teaching
  • Parviz Maftoon, Nasser Ghafoori * Pages 127-158
    This study investigates the effect of homogeneous and heterogeneous peer interaction on the development of Iranian EFL learners’ writing skill. Sixty female students of TEFL participated in the study. The participants were divided into two groups based on their English proficiency test scores. The homogeneous group consisted of 14 participants paired with partners with similar English proficiency test scores, while the heterogeneous group consisted of 16 participants who were paired with partners who had higher test scores. The pairs had interaction and peer collaboration before carrying out three types of writing tasks. The Repeated Measures ANOVA was used to compare the student writers’ pretest writing scores with their three post-test scores. The results showed that both groups, very similarly, had significantly higher post-test scores in all three writing tasks. The findings are explained based on the sociocultural theory and Vygotsky’s notion of the zone of proximal development (ZPD). The study offers several important pedagogical implications and suggestions for further research.
    Keywords: dyadic interaction, collaboration, Table Description Task, Free Composition Task, sociocultural theory
  • Sima Modirkhameneh, MirHosein Kashef * Pages 159-193

    This study aimed at finding out the effect of two different methods of ESP instruction, namely, the traditional grammar translation method and an eclectic method on improving university students' reading comprehension ability. The main assumption was that compared to the Grammar-Translation which is probably not an efficient method, an eclectic method that focuses on improving reading comprehension ability of the university students through the use of some necessary strategies and skills, as proposed by Brown (2003), seems to be more effective.The participants, within the age range of 18-24, included 72 male and female Agriculture students who were semi-randomly assigned to two experimental groups (i.e. eclectic vs. traditional) each consisting of 36 learners. Following a pre-test, treatment (15 weeks, 2 sessions per week), and a post-test, the obtained data was analyzed using two-way ANOVA to examine the effects of the independent variables, while taking gender as a moderator variable. The results of the analysis showed that the eclectic method was significantly more effective compared to the traditional one in improving reading comprehension ability of the students, while gender did not turn out to have any significant effect on the students' reading comprehension. The findings are discussed in relation to effective reading comprehension instruction through the use of cognitive and metacognitive strategies in ESP teaching contexts.

    Keywords: ESP Instruction, Traditional method, Eclectic Method, reading comprehension
  • Mahnaz Saeidi *, Maryam Soleimani Pages 194-215

    This study investigated the effects of different learning levels, including Remember an Instance (RI), Remember a Generality (RG), and Use a Generality (UG) in multiple-choice and essay tests on immediate and delayed retention. Three-hundred pre-intermediate students participated in the study. Reading passages with multiple-choice and essay questions in different levels of learning were given to the participants to investigate the effects on both immediate and delayed retention. The findings revealed that to evaluate immediate retention, multiple-choice questions at remember levels are effective, but for enhancing delayed retention, essay questions, especially at UG level, are more effective. The results of the study suggest that tests can be used as aids to retention beyond their primary evaluation function.

    Keywords: Multiple-Choice Questions, Essay, Remember an Instance, Remember a Generality, Use a Generality, Immediate, Delayed Retention
  • Kamran Shirvani * Pages 216-237

    During the last three decades, especially 1980's, language learning specialists have been busy  discovering the nature of language learning strategies, describing them, and formulating their relationships with other language learning factors. In line with these studies, the field of translation studies has undergone a complete revolution in terms of its perspective toward its research priorities; that is, recent works tend to adopt a more descriptive rather than prescriptive approach. One of the newly emerged trends in translation studies is the quest for the nature of mental processes applied while translating a text.  Following this trend, the present study incorporates think-aloud protocols (TAPs) and retrospective interviews to probe the learning strategies employed by some university students during the translation of an expository text from English to Persian according to the taxonomy of learning strategies presented by Oxford (1990). The results show that (1) the participants tend to incorporate cognitive and meta-cognitive strategies as their dominant strategies, (2) there is no significant difference between direct and indirect strategies incorporated by the participants, and (3) the scope of the taxonomy proposed in the field of language teaching can be generalized to translation studies.

    Keywords: Learner&#039, s Strategy, Translator&#039, Think Aloud Protocol (TAP), Protocol Analysis, translation